Dünyanın en şanssız şanslı adamı

7 kez ölümden döndü, piyangodan büyük ikramiye kazandı.

Hırvatistan’da yaşayan Frano Selak, kazalardan sağ çıkmayı başardığı için dünyanın en şanslı adamı olarak kabul ediliyor. Tam yedi kez ölümden dönen ve piyangoda büyük ikramiyeyi kazanan 81 yaşındaki müzik öğretmeni servetini yakınlarına dağıtmaya karar verdi.

Dünyanın en şanslı adamı olarak görülen Selak bugüne kadar beş kez evlendi. Yaşlı adam karısıyla birlikte mütevazı bir yaşam sürmeye karar verdi.


Trene bindi, olaylar başladı.


Frane Selak 1962’de bindiği tren raydan çıkıp göle girdi.

Kazada 17 kişi hayatını kaybetti.

Frane Selak yüzerek gölden çıkmayı başardı.


Uçaktan düştü

Tren kazasının üzerinden daha bir yıl geçmeden Frane Selak‘in başına yine bir şansızlık geldi.

Bu sefer uçakla Zagreb’den Rijeka’ya gitmek için yola çıktı.

Uçak havaalanına inerken birdenbire kapılar açıldı. Frane Selak uçaktan düştü.

Bu uçak kazasında 19 kişi öldü. Frane Selak ise çok şanslıydı, çünkü uçaktan düştükten sonra kendisini bir samanlığın üstünde buldu.

Sırada otobüs kazası var

İki büyük kazadan sonra Frane Selak artık uçak ve trene binmemeye karar verdi. Ancak şanssızlığı onu takip ediyordu. 1966’da bindiği otobüs köprüden aşağı uçtu, 4 kişi hayatını kaybetti. Frane Selak bu kazadan da küçük yaralarla kurtuldu.


Arabası yandı

Yaşadığı kazalardan sonra Selak toplu taşıma araçlarına binmekten korkmaya başladı. Gidip kendisine bir araba aldı. 1970’te otomobiliyle giderken motor yanmaya başladı. Kendisini son anda dışarı attı, aracın benzin deposu patladı.

1973’te otomobilinde yine yangın çıktı. Bu yangında saçlarının bir bölümü yandı.

Tüm bu büyük kazalardan sonra Frane Selak 22 yıl boyunca hiç kaza geçirmedi. Ancak 1995 yılında Zagreb’de yürürken kendisine bir otobüs çarptı. 1996’da otomobiliyle giderken bir kamyonla çarpıştı. Otomobiliyle uçurumdan yuvarlandı. O bir ağacın üstüne düştü, otomobili yandı.


Büyük Final

Frane Selak, 2003 yılında 73 yaşındayken piyangodan 1.100.000 dolar kazandı. “Para mutluluk getirmez.” diyen Selak servetini yakınlarına dağıttı.